2e

Harlingen 2 heeft alsnog de nacompetitie gehaald en zal op zondag 18 mei op ’t Balkland deze wedstrijden moeten spelen. Want het worden wedstrijden omdat er in een toernooi vorm zal worden gespeeld. Harlingen behaalde een periodetitel omdat Trynwalden kampioen werd in de 3e klasse , Oosterlittens en DTD een periode haalden en Harlingen 2 daarna als hoogste in de competitie eindigden en de periode van de kampioen overnamen. De deelnemende teams zijn Siddeburen 2, Alcides 3, Forward 2, Harlingen 2 en de herkanser uit de afdeling 2e klasse D komt er nog bij maar die is nog niet bekend. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en zullen geleid worden door drie officiële KNVB scheidsrechters. Het volledige programma zullen wij u na het weekend berichten.
Verslag van interim bestuur
We zijn nu enkele maanden onderweg met de voorbereidingen van de fusie tussen Rk VV Robur en VV Harlingen, er gebeurd op de achtergrond ontzettend veel om het aanstaande huwelijk zo goed mogelijk te laten verlopen. Middels deze nieuwsbrief willen we een ieder een kijkje in de keuken geven.

We hebben voor de eerste selectie een nieuwe trainer aangetrokken Jaap de jong, een erg ambitieuze en spontane man die erg veel ideeën en uitdagingen heeft. Zoals jullie misschien onlangs gelezen hebben wordt er in september de voetbal academie opgestart, volgens de laatste berichten zit de eerste groep al bijna vol ( 32 ) en worden er al kinderen ingeschreven voor de tweede lichting in maart 2015.

Het meeste besproken onderwerp van de fusie is wel de accommodatie, hoe komt het, waar komt enz enz, de eerste fase gaat in Juni van start. Er wordt begonnen met het aanleggen van het kunstgrasveld aan de linkerzijde van de kantine, tevens komen hier 6 lichtmasten te staan die afzonderlijk bediend kunnen worden.

De plannen voor de tribune, kleedkamers en kantine zijn allemaal ingeleverd bij de gemeente en hier wordt hopelijk een positief antwoord op gegeven in de raads vergadering in september zodat met de tweede fase snel van start kan worden gegaan.

De omliggende bewoners zijn ook in dit traject serieus genomen, er zijn een paar keer bijeenkomsten geweest waar ruimte was om hun ideeën toe te lichten, en is er ook gehoor gegeven aan de bewoners om de ingang naar de andere kant te verplaatsen. Wij als interim bestuur ervaren de omgang met de omliggende bewoners zeer positief en hopen ze dan ook straks met een hapje en drankje welkom te heten bij de nieuwe club fc Harlingen.

Om dit moment worden vele sponsors en mogelijke sponsors benaderd, om onze nieuwe club financieel te ondersteunen. Dit is een zware opdracht in een tijd waarbij vele bedrijven het financieel zwaar hebben. Maar zoals het zich laat aanzien is er een vel animo en enthousiasme. De hoofdsponsor van vv Harlingen “Lenger Seafoods”heeft inmiddels aangegeven door te gaan met het sponsorschap.

Uiteraard wordt het huwelijk beklonken met de lancering van een nieuwe website , onder leiding van Niels en Joost Outhuyse is er een enthousiaste groep samengesteld die vorm geeft aan dit geheel, we hebben een glimp op mogen vangen van de nieuwe site en dat beloofd heel wat, maar ze houden zich niet alleen bezig met de site, het hele sociale media gebeuren., twitter en facebook o.a. , hoe gaan we straks de scores in de kantine bijhouden, enz enz.

Zoals jullie inmiddels hebben vernomen gaan we niet in groen en wit spelen en gaan we geen fc Zeeleeuwen heten zoals 1 april naar buiten werd gebracht, het nieuwe tenue is inmiddels wel bekend bij iedereen, twee kleuren blauw worden de kleuren van fc harlingen, zo omstreeks de tweede week van Juni worden de tenues besteld bij Muta, we zijn nog druk bezig met het binnen halen van sponsoren die op de nieuwe shirts komen te staan.

Dit is in het kort even een paar zaken waar hard aangewerkt wordt, maar uiteraard gebeurd er veel meer , we houden een ieder op de hoogte door middel van de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Het interim bestuur