Wie verdient er nu niet graag een paar euro’s bij en zeker wanneer het je geen moeite kost, meer zelfs, wanneer het zelfs een kick geeft? Toch is wedden op sportevenementen niet zo makkelijk als het eruit ziet. Discipline is het sleutelwoord. En daar wringt soms net het schoentje, want de valkuil om toch even je emotie te laten meespelen, loert om de hoek. We zetten de belangrijkste regels bij sportwedden even op een rijtje.

1 Kies een sport waar je veel over weet

Soms is de verleiding groot om op grote namen te wedden zonder dat je de competitie echt goed kent. Onze raad is dan: doe het niet. Iedereen kent bijvoorbeeld wel Real Madrid of Barcelona, maar de vraag is eigenlijk: hoe goed ken je de Spaanse competitie werkelijk? Beter dan die uit je eigen land? Waarschijnlijk niet. Ga daarom voor competities uit je eigen land. Ga hierbij ook altijd voor de hoogste divisies. Zo ben je er vrij zeker van dat je uit schemerzone blijft van matchfixing, wat jammer genoeg nog al te vaak gebeurt in de amateurreeksen. Mocht je er toch niet aan kunnen weerstaan, dan kun je net zo goed roulette gaan spelen. Alhoewel, want volgens de jongens van roulettegeeks.nl is er wel degelijk geld te halen uit dit circuit.

2 Hou je kansen zo hoog mogelijk

Deze tip wordt zo vaak vergeten. Wanneer je op sporten gaat wedden waarbij er ook een kans is op een gelijkspel, zijn er drie mogelijke uitkomsten. Dit doet je kansen enorm afnemen als je op een van deze drie zou gokken, in vergelijking met bijvoorbeeld een tenniswedstrijd waarbij je maar twee mogelijkheden zijn: winst of verlies. Meer kans om het bij het rechte eind te hebben dus. Als je dan toch wil wedden op een sport met 3 mogelijke uitkomsten, neem je best een weddenschap aan waar er twee van de drie worden samengenomen. Zo win je dan wanneer een team bijvoorbeeld wint of gelijkspeelt.

3 Beheer je fondsen op een goede manier

Eerst en vooral: speel enkel met geld dat je kunt missen. Je wil toch zeker niet dat je vrouw en/of kinderen hier de dupe van worden? Ga er steeds van uit dat je dit geld sowieso kwijt bent, want de kans hierop is – laten we eerlijk zijn – heel groot. Maar er is wel degelijk een kans dat je het redt en dan speelt het goed managen van je spelrekening een grote rol. Bepaal daarom altijd een maximumpercentage van je totaalbedrag dat je wenst in te zetten en ga hier nooit over. Ook niet als je al een paar verliesbeurten na elkaar hebt gehad. Dikwijls ontstaat er dan een compensatiedrang waarbij sommige spelers alles of niets spelen. Het wordt dan meestal niets.

4 Wees geduldig

Dit is misschien wel de moeilijkste. Aangezien wedden bij vele mensen een verslaving is, is er een dagelijkse behoefte waaraan voldaan moet worden. Ga niet koortsig op zoek naar een weddenschap die je anders nooit zou aangaan. Blijf bij je systeem en wacht geduldig tot er zich een nieuwe gelegenheid voordoet. Vaak betekent dit dat je soms een hele week of langer niet zal kunnen wedden en er zijn weinig mensen die zo’n ijzersterke discipline kunnen opbrengen. Maar onthou dat dit de enige weg is naar succes.